Cobe


Cobe er et markant dansk arkitektfirma, der har sat sit præg på Københavns arkitektoniske landskab siden dets grundlæggelse i 2006 af Dan Stubbergaard. Med omkring 150 dedikerede fagfolk, herunder arkitekter, bygningskonstruktører, landskabsarkitekter og byplanlæggere, har Cobe etableret sig som en toneangivende aktør inden for moderne arkitektur og byplanlægning.

Cobes rejse begyndte i hjertet af København, og firmaet har gennemgået betydelige udviklinger siden da. I 2013 flyttede Cobe sine kontorer til Papirøen og fik til opgave at totalrenovere dette markante område. Denne fornyelse demonstrerede firmaets evne til at transformere byrum og skabe levende og dynamiske miljøer.

I 2018, efter at have nået en vigtig milepæl med over 100 medarbejdere, flyttede Cobe til sin nuværende adresse i Pakhus 54 i det pulserende københavnske havnekvarter Nordhavn. Denne placering afspejler firmaets ambition om at være i frontlinjen af byudvikling og bidrage til at forme fremtidens byer.

Cobes portefølje omfatter en række bemærkelsesværdige projekter, der spænder fra omfattende byplanlægning til innovative bygningsdesigns. En af deres mest fremtrædende bedrifter er vinderen af hovedkonkurrencen for byplanlægningen af Nordhavnen i 2008. Denne ambitiøse masterplan sigter mod at udvide bydelen og skabe et dynamisk og bæredygtigt miljø.

Blandt Cobes øvrige bemærkelsesværdige projekter kan nævnes Køge Nord Station, Nørreport Station, The Silo, Israels Plads, Krøyers Plads og Ragnarock. Disse ikoniske strukturer og byrum demonstrerer Cobes evne til at integrere innovation, æstetik og funktionalitet på en imponerende måde.

Cobe har ikke kun formet fysiske rum, men har også haft en betydelig indflydelse på den arkitektoniske samtale og byudviklingsdiskurs i Danmark og internationalt. Gennem deres innovative tilgange og visionære projekter har de inspireret andre til at tænke kreativt og dristigt inden for arkitektur og byplanlægning.

Med deres fortsatte engagement i at skabe bæredygtige, inkluderende og livlige bymiljøer er Cobe positioneret til fortsat at være en ledende kraft i den arkitektoniske verden, der forfølger en vision om at forme fremtidens byer med respekt for fortiden og blikket mod fremtiden.Cobe er krediteret som værende arkitekt for bygningen af stationerne i denne oversigt

FotoStationens navnBeskrivelse
Stedet er fotograferetKøge Nord S-togstrinbræt (Kjn)Køge Nord Station er en station på København-Ringsted-banen ...
Køge Nord Trinbræt (Kjn)Køge Nord Station er en station på København-Ringsted-banen ...