Bredebro-Løgumkloster (Klosterbanen) (DSB)
Den tyske "Marskbane" blev anlagt gennem det vestlige Holsten og Slesvig med åbning af den sidste strækning fra Tønder til den danske grænse den 15. november 1887.
Bredebro station blev placeret 3 km syd for Brede Å mellem Brede landsby mod nordvest og Brede Kirke mod øst. Tømmerlageret for enden af den nuværende Lagervej fik et sidespor fra stationen. Stort set samtidig med anlæggelse af stationen blev Bredebro Andelsmejeri bygget (1886) og var i aktiv drift frem til nedlæggelsen i 1968.
Bredebro Station blev jernbaneknudepunkt 21. september 1888, hvor sidebanen Bredebro-Løgumkloster (Klosterbanen) blev åbnet. Fra 8. maj 1901 gik en smalsporet amtsbane videre fra Løgumkloster til Aabenraa, men ad en stor omvej. Aabenraa Amts Jernbaner blev nedlagt 31. marts 1926, og 2. oktober 1927 indviede man en ny normalsporet Klosterbane, der gik mere direkte til Rødekro, hvorfra der var jernbane til Aabenraa.
Mellem Langagervej og Aaspe vejen går en krum sti på godt 300 m, som er en rest af Klosterbanens tracé. Resten af banen mellem Bredebro og Løgumkloster er nem at se på kort og i naturen. Efter banen har krydset Aaspe vejen krydser den kort efter de næste 3 veje Bomvej, Hovedvejen og Galgemark inden den skærer igennem ved Trælborg. Efter Trælborg går banen parallelt med Bred Å – syd for åen til Ellum station. Efter Ellum gik banen stadig syd for og parallelt med Bred Å og lidt nord for Kalhavevej ind til Løgumkloster Statsbanegård.
I den tyske tid frem til genforeningen i 1920 var der kun en spredt bebyggelse i Bredebro. Først efter genforeningen er der sket en sammenvoksning med bebyggelsen ved kirken og der kom forsamlingshus og elværk.