MHvJ - Mariager Handest Veteranjernbane


Mariager Handest Veteranjernbane er en ca. 17 kilometer rejse gennem et fantastisk landskab langs Mariager fjord, bøgeskov, bølgende bakker, heder og ådale. Hastigheden er kun ca. 30 kilometer i timen, og det gamle veterantog bruger 45 minutter mellem Mariager og Handest. Der er nok at se på undervejs og det stille tempo gør det muligt at få det hele med.

Der er mulighed for at komme ud at stå på en af de åbne endeperroner på personvognene og derfra nyde naturen og høre det gamle lokomotiv, der arbejder sig gennem det naturskønne landskab syd for Mariager Fjord med flittig brug af fløjten.

Det er muligt at nyde medbragt mad på den fredede Handest station, hvor der er borde og bænke. Kaffe, kage, is og sodavand kan købes i Jernbanekiosken på stationen. Børnene kan i mellemtiden køre en tur med den postkasserøde skinnebus på modelbanen i stationens pakhus. I kan også kigge indenfor i ventesalen og stationskontoret, der står "næsten urørt", som da privatbanen åbnede for snart et hundrede år siden.

Jernbanestrækningen åbnede i 1927 som privatbane mellem Mariager og Viborg og var i drift indtil 1966. Fire år senere den 2. maj 1970 åbnede veteranbanen. Banens lokomotiver og vogne er fra perioden 1900–1950 og har kørt på privatbaner over det meste af Danmark; fra Skagen i nord til Hundested i øst og Thyborøn og Nr. Nebel i vest.

Se mere her: https://mhvj.eu/


Mariager Handest Veteranjernbane (MHvJ) servicerede følgende jernbaner

Jernbanens navnOperatørLængdeÅbnetNedlagt
Mariager Handest Veteranjernbane MHvJ 16,61927.07.01I drift