TBL - Tønder Bank Leasing


Tønder Bank Leasing var en del af Tønder Bank i Sønderjylland. Banken blev grundlagt i 1869 og havde en lang historie som en lokal bank med fokus på at betjene kunder i det sydlige Danmark. Leasingafdelingen i Tønder Bank tilbød finansielle leasingløsninger til både privatpersoner og erhvervskunder. Dette omfattede leasing af køretøjer, maskiner og andet udstyr, som kunne hjælpe virksomheder med at forbedre deres likviditet ved at sprede udgifterne over en længere periode.

Tønder Bank Leasing overtog som kreditor Privat Banen Sønderjyllands (PBS) materiel efter Privat Banen Sønderjyllands gik konkurs den 27. marts 2001.

Jernbaneselskabet TraXion blev dannet efter Privat Banen Sønderjyllands konkurs, og TraXion overtog bl.a. kontrakten på kørsel af Maersk-containere fra Tinglev til Århus Havn. TraXion Leasede 4 stk. MY-lokomotiver (1110, 1122, 1124 og 1134) af Tønder Bank Leasing (TBL).

Tønder Bank gik konkurs i november 2012 på grund af økonomiske problemer, som primært skyldtes risikable udlån og utilstrækkelige kapitalreserver. Konkursen havde betydelige konsekvenser for både bankens kunder og det lokale samfund. Bankens aktiviteter, inklusive leasingaftaler, blev efterfølgende overtaget af Sydbank, som sikrede en vis stabilitet og fortsat service for de berørte kunder.