Carl Lundquist


Carl Lundquist (8. september 1883 i Maribo – 8. maj 1949 i Hillerød) var en betydningsfuld dansk arkitekt, hvis indflydelse strakte sig over det nordsjællandske landskab og især prægede Hillerøds karakteristiske bybillede gennem opførelsen af en række nyklassicistiske huse.

Født som søn af dyrlæge, bankdirektør og tidligere borgmester Christian Ludvig Lundquist og Marie Cecilie Christensen, viste Carl Lundquist tidligt interesse for arkitekturens verden. Efter at have taget præliminæreksamen i 1899 og dimitteret fra Teknisk Skole i Aarhus i 1903, fulgte han sin passion og blev tømrersvend året efter. Lundquist fortsatte sin uddannelse ved Kunstakademiets almindelige forberedelsesklasse i 1906 og opnåede endelig sin afgang som arkitekt i 1914.

I løbet af sin uddannelse arbejdede Lundquist under anerkendte arkitekter som Valdemar og Bernhard Ingemann, hvilket gav ham værdifuld erfaring og inspiration. Efter at have etableret sin egen tegnestue i Hillerød i 1915, begyndte Lundquist at efterlade sit præg på landskabet med en serie nyklassicistiske huse, der indvarslede et nyt æstetisk kapitel i området.

Hans stilfulde og raffinerede designs, herunder hans arbejde med præstegårde i Frederiksborg Amt, vidner om hans dygtighed og engagement i at skabe smukke og funktionelle strukturer, der integrerer nyklassicistiske træk på en forfinet måde.

Lundquist blev anerkendt for sit talent og modtog flere priser og legater, herunder den lille guldmedalje i 1915 og K.A. Larssens legat i 1911. Hans arbejde blev også udstillet på forskellige prestigefyldte udstillinger i både Danmark og udlandet, hvilket cementerede hans ry som en af ​​sin tids betydningsfulde arkitekter.

Han delte sit liv med Anna Nielsen, datter af købmand og fabrikant Johannes Nielsen og Ingeborg Margrethe Jessen, og sammen efterlod de et arv af smukke strukturer og kunstneriske bidrag til det danske landskab.

Carl Lundquists dedikation til sit håndværk og hans evne til at forene æstetik og funktionalitet vil forblive en kilde til inspiration og beundring for kommende generationer af arkitekter og byplanlæggere, og hans værker vil forblive en vigtig del af dansk arkitekturhistorie.


Stamdata for Carl Lundquist

Arkitekt født1883.09.08 i Maribo
Arkitekt død1949.05.08 i Hillerød


Carl Lundquist er krediteret som værende arkitekt for bygningen af stationerne i denne oversigt

FotoStationens navnBeskrivelse
Stedet er fotograferetHandest Station (Ha)
Stedet er fotograferetMariager Station (Mrg (Mr))Mariager - Handest Veteranjernbane har bevaret drejeskive, r...
Stedet er fotograferetTisvildeleje Station (Tvl)Tisvildeleje Station er endestation på Gribskovbanens Tisvil...
Stedet er fotograferetTrue Station (Tr)True station lå i Svenstrup, men for at undgå forveksling me...
Stedet er fotograferetVejby Station (Vej)Ved anlæggelsen af banen til Tisvilde blev der i Vejby anlag...
Stedet er fotograferetVester Tørslev Station (Tø)
Stedet er fotograferetØrby Station (Øbg) [1924-1965]Ørby Station åbnede den 18. juli 1924 sammen med forlængelse...