Christian Edvard Sylow


Christian Edvard Sylow, født den 23. oktober 1866 i Korsør og død den 15. november 1930 i København, var en markant dansk arkitekt, hvis bidrag berigede landets arkitektoniske arv.

Sylow blev født ind i en familie med stærke rødder i Korsør som søn af byfoged og borgmester Niels Peter Martin Sylow og Sophie Antoinette Kirstine Elise Nellemann. Efter at have afsluttet sin præliminæreksamen i Sorø i 1882, begyndte Sylow sin rejse ind i arkitekturens verden. Han begyndte som tømrersvend og fortsatte sin uddannelse ved Teknisk Skole, før han blev optaget på Kunstakademiet i København i 1885.

Under sine studier på Kunstakademiet, der strakte sig fra april 1885 til maj 1895, arbejdede Sylow som konduktør for forskellige prominente arkitekter som Ferdinand Meldahl, H.B. Storck, Valdemar Koch og andre. Hans omfattende og alsidige uddannelsesbaggrund gav ham en solid forståelse for arkitekturens mange facetter og stilarter.

Efter at have afsluttet sin uddannelse etablerede Sylow sig som en betydningsfuld arkitekt, der primært arbejdede i Køge, hvor han efterlod et varigt præg på byens skyline. Han navigerede elegant gennem tidens skiftende arkitektoniske strømninger, der spændte fra historicisme til nationalromantik og til nyklassicisme.

Sylow's værker, herunder ombygningen af Gammel Køgegård og Gardehusarkasernen, samt hans bidrag til bygninger i Københavns Frihavn og Hotel Bristol, vidner om hans tekniske dygtighed og æstetiske følsomhed. Hans evne til at integrere forskellige stilarter og skabe harmoniske og funktionelle rum cementerede hans status som en af ​​sin tids mest indflydelsesrige arkitekter.

Udover sit betydelige arkitektoniske bidrag var Sylow også aktivt engageret i samfundet og besad flere tillidshverv, herunder medlemskab af Kontrolkomiteen for Landhypotekforeningen for Østifterne fra 1908 til 1930. Sylow modtog K.A. Larssens Legat 1894, Akademiets rejsestipendium 1900 og 1905 og Theophilus Hansens Legat. Rejserne gik til Italien, Frankrig og Grækenland.

Han modtog flere legater og rejsestipendier, der berigede hans forståelse for international arkitektur og inspirerede hans eget arbejde. Hans rejser til Italien, Frankrig og Grækenland spillede en central rolle i formningen af hans stil og tilgang til arkitektur.

Sylow forlod denne verden ugift, men hans arv lever videre gennem de mange bemærkelsesværdige bygninger, han skabte, og den indflydelse, han havde på dansk arkitektur i det 20. århundrede. Hans grav på Assistens Kirkegård er et symbol på hans varige bidrag til Danmarks kulturarv.

Christian Edvard Sylow forbliver en central figur i dansk arkitekturhistorie, hvis arbejde fortsat beundres og studeres for sin dybde, skønhed og innovation.


Stamdata for Christian Edvard Sylow

Arkitekt født1866.10.23 i Korsør
Arkitekt død1930.11.15 i København


Christian Edvard Sylow er krediteret som værende arkitekt for bygningen af stationerne i denne oversigt

FotoStationens navnBeskrivelse
Stedet er fotograferetBjæverskov StationBjæverskov station var med kreaturfold og lå ca. 1½ km sydøs...
Stedet er fotograferetFarendløse StationFarendløse eller som byen og stationen tidligere benævntes "...
Stedet er fotograferetGummersmark StationGummersmark eller Gummersmarke Station var banens mindste st...
Stedet er fotograferetHaugbyrd TrinbrætHaugbyrd Trinbræt eller Havbyrd som det blev stavet de sidst...
Stedet er fotograferetLellinge Station (Lel)Lellinge Station havde et 115 meter langt krydsningsspor.
Stedet er fotograferetNyvang TrinbrætNyvang Trinbræt var med 50 meter perron og ventesalsbygning ...
Stedet er fotograferetSneslev StationSneslev Station var med et 115 meter langt krydsningsspor.
Stedet er fotograferetYderholm TrinbrætYderholm Trinbræt åbnede sammen med Køge-Ringsted Jernbane d...
Stedet er fotograferetØrslev StationØrslev Station var Køge-Ringsted Banens størsteog var med et...
Stedet er fotograferetØstervang StationØstervang station lå lidt øst for Gørslev i retning af Volle...