M3 - operatør: Metro Service

Cityringen er Københavns Metroens fjerde etape. Anlægsloven til projektet blev vedtaget den 1. juni 2007, på baggrund af en aftale mellem regeringen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune fra december 2005 samt et politisk forlig mellem Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, De Radikale, Socialdemokraterne, som senere er blevet tiltrådt af SF.

Anlægsarbejdet af Cityringen blev påbegyndt i 2009 og Hendes Majestæt Dronning Margrethe den II indviede søndag den 29. september 2019 Cityringen. Metrolinjen kunne samme dag benyttes af offentligheden.

Cityringen forbinder bl.a. Københavns Hovedbanegård og Rådhuspladsen og forbindes med den nuværende metro på Kongens Nytorv Station og Frederiksberg Station.

Hele Cityringen er etableret i tunnel, hvilket adskiller den fra etape 1 og 2 af M1 og M2, som også har overjordiske strækninger.

Cityringen er 15,5 kilometer lang underjordisk tunnelbane, som forbinder København H, Indre By, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg. Metrolinje har 17 underjordiske stationer, der er placeret i ned til 35 meters dybde. Den samlede pris for Cityringen er 21,3 milliarder kroner. Metroselskabet hævder, at anlæggelsen af Cityringen er det største anlægsprojekt i Hovedstaden, siden Christian 4. anlagde Christianshavn i 1600-tallet.

Generelt om Københavns Metrosystem:
Københavns Metro er et moderne metrosystem med 39 Metrostation, hvor 25 er underjordiske, 1 er nedgravet men åben (Øresund) og 13 er over terræn. Metrosystemet består af hhv. to sammenhængende baner (M1 og M2), Cityringen (M3) samt Nordhavnslinjen (M4).

M1 og M2 strækker sig fra Vanløse over Frederiksberg og Indre By til Christianshavn, hvor den deler sig i til hhv. Vestamager gennem Ørestad (linje M1) og Københavns Lufthavn langs Amager Strandpark (linje M2). M3 (Cityringen) er en ringlinje, der forbinder Københavns Hovedbanegård med Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro samt Indre By. M4 Nordhavn går fra Københavns Hovedbanegård til Orientkaj Metrostation, da M4 deler spor med cityringen er det kun Nordhavn Metrostation og Orientkaj der er nye Metrostationer.

M1 og M2 åbnede den 19. oktober 2002 og den 28. september 2007 forlængedes M2 til Københavns Lufthavn. Den 29. september 2019 åbnedes Cityringen M3. Den 28. marts 2020 åbnedes Nordhavnsmetroen M4.

Metroen har ca. 160.000 passagerer dagligt og havde en passagerindtægt på cirka 0,6 mia. kroner i 2011, svarende til en markedsandel på 18% af den kollektive trafik i Hovedstadsområdet.

Forhistorie for Københavns Metrosystem:
I 1991 færdiggjorde en komité arbejdet med en trafikplan for Københavns centrum og det omkringværende nærområde. Denne plan indeholder beskrivelser af en forbindelse mellem de centrale dele af København og Amager. Forbindelsen skulle sammenkæde det centrale København med både Øst- og Vestamager og således også den nye Ørestad og lufthavnen i Kastrup. Strækningen til lufthavnen skulle anlægges på den nedlagte Amagerbanens tracé.

Fokus var primært på Ørestad, hvorved man ventede med at lave en samlet baneplan for hele København.

Metrosystemet linjeføringen er efter samme princip, som vi kender fra Københavns S-tog, hvor flere linjer udefra flettes samme til kun én gennem centrum, hvilket har den fordel, at der hvor befolkningsdensiteten er størst er der flest afgange og ude i yderområderne med lavere befolkningsdensitet er der færre afgange, men stadig et rimeligt antal i forholdt til behovet.

I 1992 blev Ørestad-konceptet fremlagt sammen med den specielle Ørestads lov, som blev vedtaget samme år. Med Ørestad bliver "new town" konceptet brugt for første gang i Danmark. Ideen er at bygge trafikinfrastrukturen før man bebyggede Ørestad. Ved at sikre gode trafikale forbindelser til den nye bydel ville man anspore firmaer til at bygge nye bygninger og på den måde være med til at skabe bydelen. I tilfældet med Ørestad skal indtægterne fra salg af grunde bruges til at støtte konstruktionen af den trafikale forbindelse. I 1993 etablerede man Ørestadsselskabet med Københavns Kommune og staten som ejere, som skulle stå for den proces.

Da man stod over for at vælge den nye trafikløsning var følgende præmisser i spil for valget af det nye Metrosystem:
- Generer ikke bilisterne.
- Systemet har en formodet stor evne til at tiltrække passagerer, idet der er mulighed for høj rejsehastighed, toghyppighed, stabilitet og sikkerhed.
- Bedre miljø i byen på grund af lav støj, lavt vibrationsniveau, lav forurening, ingen visuelle gener mv.
- Lav risiko for ulykker.
- Få ubekvemmeligheder for borgere under konstruktion og brug.
- Gennemsnitshastigheden inklusive stop på Metrostationer er 40 km/t.

Vigtige stamdata for M3


Jernbanens længde i km 15,5
BaneforkortelseMetro Service
Statstilskud i %100%
Jernbanen indviet2019.09.29
Jernbanen åbnet2019.09.29
Jernbanen nedlagtI drift
SportypeDobbeltspor
Sporvidde1.435 mm
BallastSkærveballast/beton underlag
Hastighed max80 km/h
Hastighed gennemsnitlig max40 km/t inkl. stop på stationer
El drift750 V DC
TogkontrolsystemATC med ATP, ATO og ATS
Bane statusMetro

M3 havde følgende stoppesteder



København H Metrostation (Kh) var M3 banens første station

København H Metrostation ligger lige op ad Københavns Hovedbanegårds smukke gamle terminalsbygning, hvor IC-, Regional og Øresundstog blander sig med S-tog. Der er etableret en gangtunnel der forbinder den eksisterende station med Metrostationen, hvilket gør det nemt at skifte mellem metro og de øvrige tog.

Fra Metrostationen tager det kun få minutters gang at nå til store attraktioner som forlystelsesparken Tivoli, Ny Carlsberg Glyptotek eller Rådhuspladsen, hvorfra du også kan slentre videre ad Strøget. Tæt på Metrostationen finder du også en af Vesterbros hovedpulsårer, Istedgade, der giver liv til et pulserende natteliv fyldt med barer og restauranter. I samme område finder du også det populære madmekka, Kødbyen, hvor gamle industrihaller i dag bruges som hippe restauranter og danseglade natklubber.

Skift til S-tog
København H Metrostation har en varm og dyb rød farve, der signalerer trafik, transport og transit. Den røde farve går igen på de metrostationer, hvor der er mulighed for at skifte til S-tog. Det gælder Nordhavn, Østerport, Nørrebro og København H. Den dybe røde farve er derfor en hilsen til S-togene og DSB.

Fakta om København H Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at København H Metrostation får ca. 49.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseStampesgade, 1702 København V
StednavneforkortelseKh
Højdeplacering over havet3,4 meter
GPS koordinater55.67160009213984,12.56421240516342

Billede af København H Metrostation.
Billede af København H Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.14 13:11:36
Download billede

Historisk kort over København H Metrostation
København H Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Rådhuspladsen Metrostation (Rhp) lå 0,7 km. fra første station.

Rådhuspladsen Metrostation ligger direkte under en af Københavns største og mest prominente pladser. Metrostation befinder sig lige ved siden af Københavns Rådhus, som også er dér, hvor Københavns hovedpulsåre, Strøget, begynder med butikker. Rådhuspladsen er samlingsstedet, når de store danske sportspræstationer skal hædres, og når danskerne samles for at skyde nytåret ind ved midnat.

Rådhuspladsen har mange forskellige udtryk afhængigt af tidspunktet på dagen. Om morgenen er der stille og roligt, i løbet af eftermiddagen besøges pladsen især af turister, og om aftenen tiltrækker pladsen unge mennesker fra Københavns byliv. Under jorden er væggene beklædt med funklende mørkt glas, som skal reflektere byens farverige liv, neonlys i natten, billygter i den våde asfalt og lysaviser på tagene. Det er om aftenen, at Rådhuspladsen kommer til sin fulde ret.

Fakta om Rådhuspladsen Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at Rådhuspladsen Metrostation får ca. 11.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseRådhuspladsen 9, 1550 København V
StednavneforkortelseRhp
Højdeplacering over havet6,0 meter
GPS koordinater55.67638100892925,12.568673787347583

Billede af Rådhuspladsen Metrostation.
Billede af Rådhuspladsen Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.14 13:04:12
Download billede

Historisk kort over Rådhuspladsen Metrostation
Rådhuspladsen Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Gammel Strand Metrostation (Gls) lå 1,4 km. fra første station.

Gammel Strand Metrostation med Christiansborg Skråt over for, hvor det danske Folketing til dagligt begår sig. Gammel Strand er en gammel havnepromenade, hvor velbesøgte restauranter, cocktailbarer og caféer ligger side om side. Området omkring Gammel Strand bærer også præg af Københavns hovedpulsåre Strøget, der løber forbi den nærliggende Højbro Plads. Mellem Christiansborg og Gammel Strand finder du det store græsk-mytologiske Thorvaldsens Museum. Under jorden er stationens vægge beklædt med hvide keramiske plader, som, når de udsættes for kunstlys, afføder et levende lysspil. Lysspillet er en hilsen til sollyset i vandoverfladen i Gammel Strands kanal, der løber lige ved siden af stationen.

Fakta om Gammel Strand Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at Gammel Strand Metrostation får ca. 18.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseGammel Strand 1, 1202 København K
StednavneforkortelseGls
Højdeplacering over havet2,2 meter
GPS koordinater55.67774710649356,12.579551162869281

Billede af Gammel Strand Metrostation.
Billede af Gammel Strand Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.14 12:56:15
Download billede

Historisk kort over Gammel Strand Metrostation
Gammel Strand Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Kongens Nytorv Metrostation (Kgn) lå 1,9 km. fra første station.

Kongens Nytorv Metrostation ligger i Københavns centrum. Pladsen er fra 1670 og er omgivet af fornemme bygninger og palæer som Det Kongelige Teaters Gamle Scene og et af Danmarks fineste hoteller, Hotel D'Angleterre. Fra stationen kan du tage rulletrapper direkte ind i stormagasinet Magasin, hvorfra der også er adgang til gågaden Strøget, hvor shoppelysten kan få frit spil. Ved Kongens Nytorv ligger den gamle havnekanal Nyhavn, som sitrer af sommerstemning i juli og august, mens duften af gløgg og brændte mandler hænger i luften i december. For enden af Nyhavn finder du også Skuespilhuset, der er en del af Det Kongelige Teater, og den nye bro, Inderhavnsbroen, som forbinder Nyhavn med Christianshavn.

Fakta om Kongens Nytorv Metrostation:
- Passagertal: 23.700 daglige passagerer
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2002
Åbnet2002.10.19
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseKongens Nytorv 11, 1050 København K
StednavneforkortelseKgn
Højdeplacering over havet3,3 meter
GPS koordinater55.67940927760782,12.585187374780569

Billede af Kongens Nytorv Metrostation.
Billede af Kongens Nytorv Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.14 12:45:22
Download billede

Historisk kort over Kongens Nytorv Metrostation
Kongens Nytorv Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Marmorkirken Metrostation (Mmk) lå 2,6 km. fra første station.

Marmorkirken Metrostation ligger ved siden af den smukke gamle Marmorkirken, men den placerer sig også i midten af et af Københavns ældste kvarterer, hvor store københavnske seværdigheder som Amalienborg Slotsplads, Langelinie og Kongens Have ligger inden for få minutters gang. Derudover byder området også på en række museer, deriblandt Designmuseum Danmark, Davids Samling, Amalienborgmuseet og Medicinsk Museion.

Under jorden er væggene på Marmorkirkens Metrostation beklædt med sandfarvede kalkstenspaneler i en varm og gylden farve, som er inspireret af de palæer, der ligger over jorden. Sandstenen er kendetegnet ved at indeholde små fossiler, der er millioner af år gamle – og det kan både være forstenede søpindsvin eller blæksprutter. Særligt for Metrostationen under Marmorkirken er stationens dybde. Når du står på stationens nederste perron, befinder du dig 30 meter under jordens overflade.

Fakta om Marmorkirken Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at Marmorkirken Metrostation får ca. 12.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseFrederiksgade, 1265 København K
StednavneforkortelseMmk
Højdeplacering over havet3,0 meter
GPS koordinater55.68523951500516,12.588648869464729

Billede af Marmorkirken Metrostation.
Billede af Marmorkirken Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.14 12:38:15
Download billede

Historisk kort over Marmorkirken Metrostation
Marmorkirken Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Østerport Metrostation (Kk) lå 3,5 km. fra første station.

Østerport Metrostation ligger på Oslo Plads, som placerer sig tæt på Østre Anlægs nordlige ende. Metrostationen befinder sig inden for få minutters gang til smukke københavnske steder som det gamle fæstningsanlæg Kastellet eller de gule militærboligkvarter Nyboder. Fra Metrostations trapper kan du hurtigt nå de øvrige transportformer på Østerport station. I starten af 2021 forventes forbindelsen via metrostationens trappe til fortovet foran Østerport Station at være klar til at lede passagerer nemmere og hurtigere til tog og S-tog. Indtil da, er der etableret en midlertidig trappe, som forbinder gangtunnelen fra metrostationen til Oslo Plads ved Østbanegade.

Skift til S-tog
Østerport Metrostation har en varm og dyb rød farve, der signalerer trafik, transport og transit. Den røde farve går igen på de metrostationer, hvor der er mulighed for at skifte til S-tog. Det gælder Nordhavn, Østerport, Nørrebro og København H. Den dybe røde farve er derfor en hilsen til S-togene og DSB.

Fakta om Østerport Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at Østerport Metrostation får ca. 18.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseOslo Plads, 2100 København Ø
StednavneforkortelseKk
Højdeplacering over havet6,1 meter
GPS koordinater55.69311934773296,12.585577808469289

Billede af Østerport Metrostation.
Billede af Østerport Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.14 12:30:05
Download billede

Historisk kort over Østerport Metrostation
Østerport Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Trianglen Metrostation (Tri) lå 4,6 km. fra første station.

Trianglen Metrostation ligger 20 meter under jorden, hvor over jorden løber trafikken langs Østerbrogade og Blegdamsvej. Når du træder ud i Metrostationsrummet, bliver du reflekteret af Metrostation vægbeklædning, som består af glasplader med små striber af spejlrefleks. På den måde varierer stationens udsmykning alt efter, hvem der er i rummet. På dage, hvor F.C. København spiller kampe i den nærliggende Telia Parken, vil rummet være hvidt og blåt, og 1. maj vil rummet farves rødt af svajende faner, når Arbejdernes Internationale Kampdag afholdes i Fælledparken. På travle tidspunkter vil tusindvis af forskellige tøjfarver spejle sig i glasset, og på rolige dage vil væggene fremstå enkle og elegante. Metrostation skal vise Østerbrokvarterets skiftende puls.

Fakta om Trianglen Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at Trianglen Metrostation får ca. 11.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseTrianglen, 2100 København Ø
StednavneforkortelseTri
Højdeplacering over havet8,7 meter
GPS koordinater55.699165096421545,12.575902264101707

Billede af Trianglen Metrostation.
Billede af Trianglen Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.26 09:52:39
Download billede

Historisk kort over Trianglen Metrostation
Trianglen Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Poul Henningsens Plads Metrostation (Php) lå 5,9 km. fra første station.

Poul Henningsens Plads Metrostation ligger midt på Østerbro og er placeret midt mellem store, lokale omdrejningspunkter som Svanemøllehallen, Østre Gasværk Teater, Idrætshuset og Østerbro Stadion. Når du træder ned i Metrostationsrummet på Poul Henningsens Plads, mødes du af et markant vægmønster, hvor keramiske plader i to nuancer af grå møder hinanden i skiftevis lodrette og vandrette flader. Vægmønstret er stærkt inspireret af metrostationens berømte nabobygning Øbrohus, som er kendt for sit særlige facademønster.

Fakta om Poul Henningsens Plads Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at Poul Henningsens Plads Metrostation får ca. 11.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseReersøgade, 2100 København Ø
StednavneforkortelsePhp
Højdeplacering over havet9,0 meter
GPS koordinater55.70926921029775,12.576683394376412

Billede af Poul Henningsens Plads Metrostation.
Billede af Poul Henningsens Plads Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.26 09:43:16
Download billede

Historisk kort over Poul Henningsens Plads Metrostation
Poul Henningsens Plads Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Vibenshus Runddel Metrostation (Vhr) lå 6,8 km. fra første station.

Vibenshus Runddel Metrostation ligger ved krydset mellem Jagtvej og Nørre Allé. Metrostationen er nabo til en af Københavns største parker, Fælledparken, der med sine store, grønne områder danner rammen for et idrætsengageret, farverigt lokalmiljø. Mange løbeglade københavnere jogger rundt i Fælledparken, som også huser flere fodboldbaner og et udendørs træningsanlæg samt det store fodboldstadion, Telia Parken, hvor F.C. Københavns 'løver' har hjemmebane. Den farverige sammensætning af Østerbros lokalmiljø er også taget med ned under jorden, hvor stationsrummets vægbeklædning prydes af lister i alverdens farver.

Fakta om Vibenshus Runddel Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at Vibenshus Runddel Metrostation får ca. 9.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseJagtvej, 2100 København Ø
StednavneforkortelseVhr
Højdeplacering over havet12,9 meter
GPS koordinater55.70626530236031,12.564216598067002

Billede af Vibenshus Runddel Metrostation.
Billede af Vibenshus Runddel Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2019.10.24 14:24:00
Download billede

Historisk kort over Vibenshus Runddel Metrostation
Vibenshus Runddel Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Skjolds Plads Metrostation (Skp) lå 7,9 km. fra første station.

Skjolds Plads Metrostation ligger nær Tagensvej tæt på den kommende Niels Bohr bygning samt det nuværende Nørre Campus, der er en del af Copenhagen Science City, som rummer Københavns Universitets Sundheds- og Natur og Biovidenskabelige Fakulteter. Få minutters gang fra stationen finder du det aktive kulturhus Osramhuset, mens du også kan komme hurtigt hen til den hyggelige Balders Plads, hvor der ofte afholdes loppemarkeder og jazz-koncerter. I Metrostationsrummet under Skjolds Plads består vægbeklædningen af vinklede paneler af strukturglas med en sølvfarvet bagside, som reflekterer lyset og fylder rummet med et sølvfarvet skær. Legen med lyset er en hilsen til områdets naturvidenskabelige miljø, hvor lys og naturvidenskab til daglig går hånd i hånd.

Fakta om Skjolds Plads Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at Skjolds Plads Metrostation får ca. 7.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseHaraldsgade 2200 København N
StednavneforkortelseSkp
Højdeplacering over havet12,2 meter
GPS koordinater55.70324467415749,12.548332507657104

Billede af Skjolds Plads Metrostation.
Billede af Skjolds Plads Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.26 09:26:26
Download billede

Historisk kort over Skjolds Plads Metrostation
Skjolds Plads Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Nørrebro Metrostation (Nø) lå 8,7 km. fra første station.

Nørrebro Metrostation ligger på grænsen mellem Nørrebro og Nordvest tæt op af Nørrebro Station, som indtil 2019 har fungeret som S-togstation, men som nu har fået selskab af den underjordisk metrostation. Metrostation ligger lige i nærheden af Den Røde Plads, hvor Nørrebros lokale står på skateboard, spiller musik, afholder loppemarkeder og meget mere.

Skift til S-tog
Nørrebro Metrostation har en varm og dyb rød farve, der signalerer trafik, transport og transit. Den røde farve går igen på de metrostationer, hvor der er mulighed for at skifte til S-tog. Det gælder Nordhavn, Østerport, Nørrebro og København H. Den dybe røde farve er derfor en hilsen til S-togene og DSB.

Fakta om Nørrebro Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at Nørrebro Metrostation får ca. 20.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseFolmer Bendtsens Plads, 2200 København N
Stednavneforkortelse
Højdeplacering over havet8,3 meter
GPS koordinater55.70039356575681,12.538098490944675

Billede af Nørrebro Metrostation.
Billede af Nørrebro Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.26 09:18:00
Download billede

Historisk kort over Nørrebro Metrostation
Nørrebro Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Nørrebros Runddel Metrostation (Nør) lå 9,9 km. fra første station.

Nørrebros Runddel Metrostation ligger lige ved Nørrebrogade og i det ene hjørne af Assistens Kirkegård. Her kan du enten begive dig ud i Nørrebros gader, eller du kan slentre en tur på den historiske kirkegård. Under jorden har vægbeklædningen gullige teglsten ladet sig inspirere af områdets teglstensbygninger og de mange monumenter på Assistens Kirkegård. Metrostationen har som den eneste station ét stort ovenlys i stedet for flere små som tilfældet på andre stationer. Når solen står rigtigt, vil lyset derfor vælte ned over dig, når du befinder dig i Metrostationsrummet på Nørrebros Runddel.

Fakta om Nørrebros Runddel Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at Nørrebros Runddel Metrostation får ca. 7.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseNørrebrogade/Jagtvej, 2200 København N
StednavneforkortelseNør
Højdeplacering over havet9,7 meter
GPS koordinater55.69391412623871,12.548861306957267

Billede af Nørrebros Runddel Metrostation.
Billede af Nørrebros Runddel Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.25 14:08:48
Download billede

Historisk kort over Nørrebros Runddel Metrostation
Nørrebros Runddel Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Nuuks Plads Metrostation (Nup) lå 10,6 km. fra første station.

Nuuks Plads Metrostation ligger på Jagtvej nær Rantzausgade. Over Metrostationen finder du det gamle Landsarkiv, som stationsrummets vægbeklædning også er inspireret af, hvorfor væggene prydes af teglsten i sort, grå og brun skiffer. En kort gåtur fra Metrostationen ligger Nørrebroparken, hvor der er en stor legeplads, fodboldbaner og Stefansgade pulserende cafémiljø løbende langs parken. I den nærliggende Jægersborggade ligger hyggelige små specialbutikker og luksusrestauranter side om side. Få minutters gang fra Metrostationen finder du også grønne åndehuller som Assistens Kirkegård og Hans Tavsens park.

Fakta om Nuuks Plads Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at Nuuks Plads Metrostation får ca. 6.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseRantzausgade 75, 2200 København N
StednavneforkortelseNup
Højdeplacering over havet7,8 meter
GPS koordinater55.688775194284986,12.542896268839264

Billede af Nuuks Plads Metrostation.
Billede af Nuuks Plads Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.25 14:17:22
Download billede

Historisk kort over Nuuks Plads Metrostation
Nuuks Plads Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Aksel Møllers Have Metrostation (Amh) lå 11,3 km. fra første station.

Aksel Møllers Have Metrostation ligger tæt på frederiksbergske café- og butiksliv, der udspiller sig på Godthåbsvej, som løber forbi Metrostationen. Aksel Møllers Have er en af Frederiksbergs grønne byoaser, og Metrostationen ligger få minutters gang fra både Frederiksberg Svømmehal, Frederiksberg Hospital og Frederiksberg Campus også kaldet Landbohøjskolen, hvis smukke universitetshave danner perfekte rammer for en god gåtur i det grønne. I stationsrummet under Aksel Møllers Have er væggene beklædt med teglsten i brunlige "caffe latte-farver", der er inspireret af bygningen Metronomen, et kulturhus, der i dag lægger hus til koncerter og øvrige kulturarrangementer.

Fakta om Aksel Møllers Have Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at Aksel Møllers Have Metrostation får ca. 8.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To
- Rulletrapper til terræn


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseGodthåbsvej 31, 2000 Frederiksberg
StednavneforkortelseAmh
Højdeplacering over havet11,0 meter
GPS koordinater55.68635197538025,12.533209042812516

Billede af Aksel Møllers Have Metrostation.
Billede af Aksel Møllers Have Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.25 14:26:20
Download billede

Historisk kort over Aksel Møllers Have Metrostation
Aksel Møllers Have Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Frederiksberg Metrostation (Fb) lå 11,9 km. fra første station.

Frederiksberg Metrostation ligger tæt på Frederiksberg Centeret, hvorfra Falkoner Allé snor sig forbi med hyggelige fortovscafeer og spillestedet Falkoner Salen, der afholder koncerter og teaterforestillinger. Tæt på stationen finder du også en anden ikonisk Frederiksberg-vej, Gammel Kongevej, som byder på et hav af lækre butikker med alt fra kvalitetschokolade til tøj og sko, og for enden af Gammel Kongevej ligger Frederiksberg Rådhus. Derudover finder du en af hovedstadens største haver, Frederiksberg Have, en lille gåtur fra stationen.

Frederiksberg Metrostation har to forskellige indgangspartier:
Til Metrolinje M1/M2 via Solbjergvej 2D, 2000 Frederiksberg
og
Til Metrolinje M3 via Sylows Allé 6, 2000 Frederiksberg

Fakta om Frederiksberg Metrostation:
- Passagertal: 12.700 daglige passagerer
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2003
Åbnet2003.05.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseSolbjergvej 2D, 2000 Frederiksberg
StednavneforkortelseFb
Højdeplacering over havet11,2 meter
GPS koordinater55.68120590589547,12.531845855217082

Billede af Frederiksberg Metrostation.
Billede af Frederiksberg Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.18 08:51:57
Download billede

Historisk kort over Frederiksberg Metrostation
Frederiksberg Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Frederiksberg Allé Metrostation (Fba) lå 12,9 km. fra første station.

Frederiksberg Allé Metrostation ligger ud til Frederiksberg Allé, hvor vejen strækker sig fra Frederiksberg Have til Vesterbrogade med den skønne allé af store lindetræer. Mellem træerne finder du hyggelige cafeer og kvalitetsbutikker som Frederiksberg Chokolade eller det nybyggede madhus og boligkompleks, som placerer sig lige over selve metrostationen.

Tæt ved Frederiksberg Allé Metrostation finder du også Betty Nansen Teateret, og inden for få minutters gang kan du nå til gader som Gammel Kongevej eller Værnedamsvej eller besøge Storm P. Museet eller museet for Humor og Satire, Alhambra. Frederiksberg Allés grønne islæt er også trukket med ned, hvor den grønne farve pryder stationsrummets vægge.

Fakta om Frederiksberg Allé Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at Frederiksberg Allé Metrostation får ca. 11.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseFrederiksberg Alle 41, 1820 Frederiksberg C
StednavneforkortelseFba
Højdeplacering over havet6,9 meter
GPS koordinater55.67370536409747,12.54041554146035

Billede af Frederiksberg Allé Metrostation.
Billede af Frederiksberg Allé Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.25 14:35:14
Download billede

Historisk kort over Frederiksberg Allé Metrostation
Frederiksberg Allé Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

Enghave Plads Metrostation (Ehp) lå 13,9 km. fra første station.

Enghave Plads Metrostation ligger for enden af Istedgade og er omgivet af cafeer, barer, restauranter og specialbutikker. Lige ved siden af metrostationen ligger det grønne åndehul med bemandet legeplads, Enghave Park, og kun få minutters gang fra spillestedet VEGA eller det nybyggede Carlsberg Byen.

Enghave Plads Metrostation er udsmykket med røde, håndlavede teglsten, der hænger som en hilsen til de mange gamle murstensbygninger, som befinder sig i området omkring Enghave Plads.

Fakta om Enghave Plads Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at Enghave Plads Metrostation får ca. 13.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseEnghave Plads 11A, 1670 København V
StednavneforkortelseEhp
Højdeplacering over havet3,9 meter
GPS koordinater55.667183922518745,12.546111941950688

Billede af Enghave Plads Metrostation.
Billede af Enghave Plads Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.25 14:45:45
Download billede

Historisk kort over Enghave Plads Metrostation
Enghave Plads Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)

København H Metrostation (Kh) var M3's endestation og lå 15,5 km. fra første station.

København H Metrostation ligger lige op ad Københavns Hovedbanegårds smukke gamle terminalsbygning, hvor IC-, Regional og Øresundstog blander sig med S-tog. Der er etableret en gangtunnel der forbinder den eksisterende station med Metrostationen, hvilket gør det nemt at skifte mellem metro og de øvrige tog.

Fra Metrostationen tager det kun få minutters gang at nå til store attraktioner som forlystelsesparken Tivoli, Ny Carlsberg Glyptotek eller Rådhuspladsen, hvorfra du også kan slentre videre ad Strøget. Tæt på Metrostationen finder du også en af Vesterbros hovedpulsårer, Istedgade, der giver liv til et pulserende natteliv fyldt med barer og restauranter. I samme område finder du også det populære madmekka, Kødbyen, hvor gamle industrihaller i dag bruges som hippe restauranter og danseglade natklubber.

Skift til S-tog
København H Metrostation har en varm og dyb rød farve, der signalerer trafik, transport og transit. Den røde farve går igen på de metrostationer, hvor der er mulighed for at skifte til S-tog. Det gælder Nordhavn, Østerport, Nørrebro og København H. Den dybe røde farve er derfor en hilsen til S-togene og DSB.

Fakta om København H Metrostation:
- Passagertal: Det forventes at København H Metrostation får ca. 49.000 daglige påstigninger i 2025
- Type: Underjordisk
- Elevatorer: To


Byggeår2019
Åbnet2019.09.29
NedlagtI drift
NedrevetEksisterer stadig
AdresseStampesgade, 1702 København V
StednavneforkortelseKh
Højdeplacering over havet3,4 meter
GPS koordinater55.67160009213984,12.56421240516342

Billede af København H Metrostation.
Billede af København H Metrostation.
Fotograf: Jacob Laursen - Dato: 2021.01.14 13:11:36
Download billede

Historisk kort over København H Metrostation
København H Metrostation - Kilde: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (Lave Målebordsblade 1901-1971)