Tørsbøl-Padborg (DSB)
Man var tidligt i gang med tanker om jernbaner i Hertugdømmerne. Kiel - Altona er et godt bevis på den foretagsomhed der herskede i området mellem Kiel og Hamborg. Man ville i 1844 gerne have en forbindelse fra Kiel - Altona til Flensborg og videre nordpå. Det blev dog ved de fromme tanker.
Tørsbøl-Padborg Banen blev etableret af de preussiske statsbaner mens Sønderjylland var en del af det Tyske Rige. Beslutningen om banen blev taget 29. april 1894, men banen blev først åbnet i 1901 sammen med banen fra Tinglev via Tørsbøl til Sønderborg, som i dag er den nuværende Sønderborgbane. Padborg-Tørsbøl-Sønderborg var hovedstrækningen i den tyske tid, medens Tinglev-Tørsbøl kun var en sidebane, der skabte direkte forbindelse med Tønder-Tinglev-banen og den øvrige del af det nuværende Sønderjylland. Efter Genforeningen i 1920 blev rollerne byttet om så Tinglev-Tørsbøl blev den ny hovedforbindelse og i 1932 blev Padborg-Tørsbøl nedlagt.
I den tyske lov af 29. april 1894 blev det vedtaget at anlægge en bane fra Sønderborg over Gråsten til Padborg og Tinglev. Der gik dog et stykke tid før Sønderborg helt købte den idé - men i sidste ende måtte de give efter og bidrage med deres andel. Anlægsarbejdet kom i gang men nogen forsinkelse på grund af balladen med Sønderborg.
Banen blev indviet 15. juli 1901 og nåede at blive overført til Statsbanerne i 1920. Det gik denne bane som en del andre baner der blev overtaget fra tyskerne i 1920. Banen var som mange andre slidt og trængte til udbedringer. Som dansk bane fik den en levetid på 12 år inden den blev nedlagt som følge af loven 7. april 1932.
Det sidste tog kørte fra Tørsbøl den 21. maj 1932 i retning Padborg 22.20.