På jernbaneloven af 18. maj 1894 figurerer der en jernbane mellem Sorø og Vedde. Jernbanen nåede aldrig den store popularitet i lokalsamfundet. Dette til trods for at man gjorde sig den umage at anlægge en station tættere på Sorø (Sorø By). Statsbanestationen ligger et stykke fra byen og dette faktum burde have bidraget til en smule lokal trafik. Munke Bjergby tog bedre imod jernbanen, men også her forsvandt entusiasmen hurtigt. Sorø - Vedde banen levede et forholdsvis stille liv og afgik lige så stille ved døden i små diskrete afdrag. Persontrafikken blev indstillet i 1933. Strækningen mellem Sorø By og Vedde blev indstillet i 1950 og de tilbageværende cirka 3 kilometer mellem Sorø og Sorø By blev nedlagt i 1970.
Jernbaneloven af 20. marts 1918 indeholder en påtænkt forlængelse af jernbanen mellem Sorø og Vedde helt op til Holbæk. Sorø - Vedde strækningen var på omkring 16 kilometer. Den foreslåede linjeføring ville have forlænget banen med yderligere 23 kilometer i retning Holbæk. Som ved de fleste andre strækninger på denne lov var det hensigten at staten skulle yde et tilskud på 50 procent af anlægsomkostningerne.
Strækningen var tænkt således: Den foreslåede linjeføring var: Vedde (0 km) Langtved (3 km) Undløse (9 km) Søndersted (11 km) Sønder Jernløse (14 km) Hellestrup (20 km) Holbæk (23 km)
En forholdsvis direkte linjeføring der ikke på forsøgte at drage nytte af allerede eksisterende strækninger.
Den påtænkte forlængelse af jernbanen blev dog aldrig gennemført. Alle strækninger på loven af 20. marts 1918 fik en meget omhyggelig granskning og den jernbanekommissionen af 1923 satte en hel del af projekterne på sin liste over projekter der ikke kunne anbefales. Således også SVJS forlængelse i retning Holbæk.
Det ville givetvis i vore dage have været en berigelse for Vestsjælland hvis denne linje havde eksisteret men det er nok mindst lige så sandsynligt at den ville have fortsat med et betydeligt underskud op til vore dage. Med mindre andre forhold ville have påvirket udviklingen ville det næppe have været rentabelt, ej heller i vore dage.
FAKTA Lov: 20. marts 1918 Statsstøtte: 50 procent Længde i km: 23 Forkastet: omkring midten af 1920erne
Sorø Station blev opført i 1856 til Det Sjællandske Jernbaneselskab (DSJS) af Fox, Henderson & Co. Sorø Station er senere ombygget en del i perioden 1888-1899 af den store jernbanearkitekt N. P. C. Holsøe. Vandtårn til Sorø Station er tilføjet i 1922 af K. T. Seest.
På grund af landskabet og Sorø Sø, blev Sorøs Station placeret et godt stykke uden for Sorø i området Frederiksberg. I mange andre Stationsbyer voksede byen typisk ud til og omkring Stationen, men det kom aldrig til at ske for Sorø Station. Trods dette har Sorø i modsætning til flertallet af de andre sjællandske købstæder, bevaret sin oprindelige Station. Af de ca. 50 købstæder på statsbanenettet har under halvdelen bevaret den oprindelige bygning. Sorø Station overgås kun af Roskilde Station i alder.
Det usædvanligt og for tiden meget store vandtårn, er et af de største af sin slags, der nogensinde er opført her i landet: Grunden til denne størrelse skyldes områdes kalkfrie vand, som var særligt attraktivt som kedelvand til damplokomotiverne.
Munke Bjergby Station har skiftet navn flere gange. Før den 15.05.1933 hed stationen Munkebjergby men skiftede navn til Munke-Bjærgby, som den hed frem til den 15.05.1949, hvor den skiftede navn til Munke Bjergby.