DJK - Dansk Jernbane-Klub


Dansk Jernbane-Klub er en forening for alle med interesse for jernbane i Danmark. Dansk Jernbane-Klub blev stiftet i 1961 og har i dag ca. 2.200 medlemmer og kunne i 2021 fejre de første 60 år.

Dansk Jernbane-Klub passer på gammel jernbanekultur i form af materiel og miljøer ved at bevare gamle lokomotiver og vogne og holde dem i drift. Gamle stationsmiljøer langs veteranbaner passes på for eftertiden. Dansk Jernbane-Klub driver flere veteranbaner i Danmark, og kører veterantog for passagerer på banerne. Dansk Jernbane-Klub vedligeholder de bevaringsværdige huse og anlæg der hører til disse baner. Foreningen driver også et museum i den gamle remise i Ryomgård.

Dansk Jernbane-Klub udgiver 6 gange om året medlemsbladet "Jernbanen", som er Danmarks førende jernbanetidsskrift. Desuden udsendes 4 gange årligt et blad med nyt fra foreningen – banerne -medlemmerne.

Flere steder i Danmark er der lokalafdelinger der arrangerer medlemsmøder med spændende foredragsholdere.

Alt arbejde i Dansk Jernbane-Klub udføres af ulønnede frivillige, som bruger deres fritid på at passe på det jernbanehistoriske materiel og bygninger, udgiver og sælge bøger om aktuelle og historiske jernbaner, dokumentere udviklingen gennem fotografering og indsamling af tekniske data, lave udflugter og rejser, holde vores webside opdateret og meget andet.