Bred Station [1908-1970]
Bred første station fra 1865 blev afviklet som station i 1908 da man byggede en større og mere tidssvarende station. At kalde den første station for en station er lige i overkanten da det var en lille simpel bygning og den havde da også betegnelsen holdeplads. Den fynske hovedbane fik ved anlæggelsen i 1865 i alt fem holdepladser. De fem holdepladser lå jævnt fordelt på strækningen mellem Odense og Middelfart ved Holmstrup, Skalbjerg, Bred, Ejby og Gelsted. På holdepladserne opførtes ventesalshuse med billetsalg, også kaldet "ekspeditionsbygninger".
Bred Holdeplads lå fra starten på "fri bane" og der var ingen sidespor eller læssespor. Holdepladsen var kombineret billetsalg og vogterbolig, hvor stationsforvalteren spærrede vejen (Bredgade) med en store låge, når der kom tog. Da dobbeltsporet kom, blev der etableret anlæg med bomme, som blev betjent af en ledvogter.
Holdepladsen blev efter dobbeltsporets anlæg anvendt som tjenestebolig for DSB-personel, indtil den blev revet ned i 1972, hvor jernbaneoverskæringen blev lukket, og en fodgængertunnel blev lavet.
I 1861 talte Bred/Vissenbjerg sogn 7 teglværker, 170 gårde og 410 huse, hvor de 76 gårde og 274 huse lå uden for byerne. Med anlæggelsen af banen blev der ikke umiddelbart genererede bymæssige bebyggelser eller øgning af befolkningen i området.
Med den stigende mængde gods og en ikke helt ringe persontrafik blev det besluttet at Skalbjerg skulle have en ny mere tidssvarende station, hvilket skete i 1908 sammen med Marslev, Gelsted, Skalbjerg og Nørre Aaby ved stationsmoderniseringen på Den fynske hovedbane.
Bred Stations stod tom i nogle år og forfaldt, hvorfor den nedreves i 1978.